Anmeldelse: FIFA 18

FIFA18 titelbillede

Nu er der gået lidt mere end en måned med den nyeste version af EA’s flagskib. Nemlig FIFA18. Og lad det være sagt med det samme. Jeg var til at starte med IKKE begejstret for spillet. Overhovedet!

Som nævnt er EA Sports flagskib endnu en gang ude, og alt tyder på, at denne version af spillet står til at slå alle tidligere rekorder. I 2017-udgaven af samme spil, blev vi introduceret for en række nye ting, i spillet. De fleste af disse er stadig med, og flere nye er kommet til.

I offline-spillet er der ikke meget at sætte noget på, da jeg ikke selv bruger ret meget tid på dette, ligesom det også er tilfældet med Pro Clubs. Anmeldelsen her vil primært gå på spil-varianten, Ultimate Team, som er en slags udgave af fodboldspillet FIFA, hvor man sætter sit hold sammen af spillerkort. Hvis nogle læsere er gamle nok, kan man sammenligne det lidt med bilkort og den slags.

Nå, ikke mere introduktion til spillet. Lad os hoppe direkte ind i det.

Er du ny til FUT (FIFA Ultimate Team), så kommer der her en ganske kort intro til spiltypen.

Alle spillere har et kort, hvor deres basis-stats er. Spiller en spiller godt kan denne komme på ugens hold – også kaldet Team of The Week (TOTW). Der findes som udgangspunkt tre forskellige typer af spillere. Guld-spillere, Sølv-spillere og Bronze-spillere, kortets (spillerens) egenskaber afspejler spilleres niveau, ude i den virkelig verden. Spilleren attributter er statiske og kan ikke ændres. Kommer en spiller på ugens hold – TOTW – vil kortet ændre farve til sort, og her vil den samlede rating af spillere være højere end på det normale kort. Derudover findes der en række andre kort som på et senere tidspunkt vil være tilgængelig i spillet. Man kan købe pakker med kort, i butikken i spillet. Dette gøres ved at bruge coins, som man tjener på spillersalg, kampe og lignende.

Køb PlayStation 4 Slim 1TB med FIFA 18 online her

En af de ting, som der var stor succes med i det forrige spil, var introduktionen af Squad Building Challenges, også kaldet SBC. Det handler i bund og grund om, at man samler et hold af spillere, som man bytter for en slags belønning.

Herunder er illustreret hvad man får ud af, at bytte spillere. I lige netop denne skal man bytte Mindst fire spillere fra Monaco, holdet skal have en samlet rating på mindst 81 og en kemi på mindst 90. Spillerne man bruger forsvinder ud af spillet, og kan altså ikke fås tilbage, med mindre man får dem i en pakke eller køber dem på transfermarkedet.

FIFA SBC

Der kan tjenes rigtige mange coins i spillet, ved at spekulere i, hvilke spillere der muligvis kan blive behov for i en fremtidig SBC. Især de ugentlige Marquee Matchups.

Ones to Watch – kort med dynamiske egenskaber

Som nævnt i introen er spillernes egenskaber statiske. Men her er undtagelsen. Ones to Watch (OTW) er et kort, hvor egenskaberne automatisk korrigeres, hvis den pågældende spiller kommer på ugens hold. Der er nogle få udvalgte spillere, som har fået et OTW-kort i år. Det er spillere der i løbet af sommerens transfervindue, i den virkelig verden, har skiftet klub.
Et eksempel herpå, er ukraineren Yarmolenko, som til daglig begår sig i tyske Borussia Dortmund. Han har fået et OTW-kort i år. Han har også allerede præsteret at være på ugens hold.

Her kan de to udgaver af spilleren ses. Til venstre har vi OTW-kortet, hvor egenskaberne automatisk ændres, når spilleren kommer på ugens hold. Til højre det normale guldkort, spilleren har.

OTW Yarmolenko nif Yarmolenko

Lad det stå helt klart med det samme. OTW-kortene er dyre. Meget dyre. Populære spillere som Romelu Lukaku, Alvaro Morata, Neymar og Alexandre Lacazette er også nogle af dem, som er udvalgt til sådan et kort. De er alle MEGET dyre i forhold til Yarmolenko, som vist i eksemplet herover. Det er grundet deres Nationalitet, popularitet og klubben de spiller i. Disse ting har enorm indflydelse på, hvor populært et kort er, da det kan være nemmere at lave et hold, hvor en fransk spiller fra Premier League skal indgå i, end det er at lave et hold om en ukrainer fra Bundesligaen.

FUT Champions Weekend League

Dette koncept blev ligeledes introduceret i FIFA17. Og det er populært. Meget populært, og velsagtens den game-mode som bliver spillet allermest. Dette er grundet de fede præmier (i spillet) og at det er en “lukket klub”. Det der menes med en lukket klub er, at man skal kvalificere sig til turneringen for at kunne deltage. Det kan gøres på to måder. Gennem den daglige knockout turnering (DKT) eller gennem sæsoner, som også er en spil-variant i FUT. DKT’en kører fra mandag til torsdag, hver uge. Her skal man igennem 4 kampe, som alle skal vindes. Gør man det, er man sikret adgang til weekendens liga. Gennem sæsoner kan man kvalificere sig ved at rykke op i 1. division, eller blive i 1. division. Det nemmeste er klart, at kvalificere sig gennem de daglige turneringer. Er du først kvalificeret til Weekend Ligaen kan du, ved at vinde 18/40 kampe, være sikret på deltagelse igen, ugen efter.
Selve weekend-ligaen kører fra fredag til og med søndag. Her skal man igennem 40 kampe, hvilket er ekstremt mange! Alt efter hvor mange man vinder, bliver man inddelt i en bestemt rangering. Disse går fra Bronze til Elite. Med tre niveauer i hver. Desuden har Top100 deres egen rang.

Grunden til den store popularitet i dette format skyldes at man kan kvalificere sig til store live events, hvor der er enorme penge præmier på spil – og delvist skyldes populariteten de præmier man kan få i selve spillet. Du kan se alle præmier på siden her.

Køb FIFA 18 online hos Coolshop her

Daglige- og ugentlige udfordringer

Som noget helt nyt, for at fastholde engagementet endnu mere blandt spillerne, er der tilført endnu en slags udfordring. Der er både daglige og ugentlige udfordringer, hvor man kan få nogle fine præmier i spillet, hvis man klarer dem. En daglig udfordring kan bestå i, at man skal spille en online kamp, i game-mode’en “sæsoner”. Når dette er gjort kan man få sin præmie. Meget nemt og simpelt. De ugentlige udfordringer er ofte noget sværere, da man har noget længere tid til at få dem klaret. Eksempelvis har der været en, hvor man skulle nå at score 5 hovedstødsmål på en uge, noget for nogle spillere vil være svært. Personligt synes jeg det er en fed tilføjelse med de her små opgaver i spillet. Det giver lidt ekstra til de som måske ikke har så meget tid.

Squad Battles – den nye STORE ting

Den helt store, nye tilføjelse, i FIFA18 er Squad Battles. Det er en offline game-mode, hvor man hver dag har fire nye modstanderen, som computeren styrer. Man bestemmers selv som spiller, hvilket niveau man vil udfordre på. Jo højere niveau des flere point pr. kamp. Jo flere point, jo højere ugentlig rang har du mulighed for at opnå. Som nævnt er der dagligt fire nye modstandere og lørdag/søndag har man hele 12 kampe hver dag. Dette er et rigtigt godt alternativ til Weekend League, som er ekstremt tidskrævenden, og hvor kun de absolut bedste deltager. Med Squad Battles kan du altså helt selv bestemme om du vil spille en eller fire kampe om dagen, eller om du helt vil undvære. Præmierne man kan få, ved at spille, er rigtige fine, så det er klart anbefalelsesværdigt at spille, hvis man alligevel har tid til det.

FIFA 18 patches

Som altid når EA udgiver et nyt FIFA-spil, vil der altid være en række rettelser i løbet ad den første tid. Der har på nuværende tidspunkt (d. 3/11-17) allerede være to patches af spillet. Dette betyder ganske enkelt, at EA ændrer fejl i spillet. Samtidig betyder det også, at spillet kan føles som et helt andet, når dette er blevet opdateret. Det giver rundt omkring en række utilfredse brugere, men EA gør deres bedste, for at sikre den bedste oplevelse for alle. Derfor kommer de her opdateringer også.

Den endelig dom

Til at starte med var jeg absolut ikke begejstret for spillet, men nu her lidt tid inde er jeg faktisk ganske tilfreds med det, og faktisk, på trods af startvanskeligheder, er dette spil ganske tæt på at være min personlige favorit. Det skyldes ganske enkelt de mange forskellige muligheder der er kommet i spillet. Både offline som online. Er man ny spiller kan man starte ud på absolut laveste niveau og stadig have det sjovt ved spillet og vinde præmier. Når det så er sagt, så er der desværre en masse fejl i spillet, som bør rettes. Grundet fejlene kan jeg heller ikke uddele topkarakter til spillet.

Jeg giver det 4 ud af 5 mulige stjerner. Men hvad synes du om spillet? Giv gerne din mening til kende i kommentarfeltet.

Har du endnu ikke fået FIFA18 så kan du købe det online her.

5 (100%) 1 vote

1 kommentar

  1. Jens Svar

    Hej, god gennemgang af spillet. Jeg kunne bare godt tænke mig, at der også var gået mere i dybden med nogle af de andre spilmuligheder, som ikke er i FUT.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *